Ga naar de inhoud

educatie

Geschiedenis

Op zoek naar een nieuwe insteek voor de geschiedenisles?
Een Legomaster in de klas? De combinatie van beide?

Het kan. Als archeoloog en halvefinalist van Lego Masters Seizoen 1 bracht ik job en hobby samen in een LEGO® les over tijd en archeologie.

Aan de hand van een opgraving en tijdslijn in LEGO® neem ik de leerlingen mee van de ijstijd tot in de loopgraven uit de wereldoorlogen, op basis van archeologische vondsten. We staan stil bij elke periode en maken de connectie tussen de LEGO® opgraving, een rijk geïllustreerde powerpointpresentatie en echte archeologische objecten.

Heel wat verrassingen in deze les, zoals munten, pijlpunten in silex en aardewerk uit verschillende periodes.

De les is opgebouwd rond de leerstof geschiedenis voor leerlingen van de derde graad basisonderwijs en buitengewoon onderwijs en biedt een unieke kijk op de tijdlijn en de periodes.

Meer info of een offerte?

Neem contact met me op via +32(0)496404884 of stuur een e-mail.

Taalvaardigheid

Een leuke manier om met taal om te gaan en samen te werken?Een Legomaster in de klas?

Met LEGO® Education Story Starter verzinnen, bouwen en vertellen de leerlingen in groep een verhaal. Ik geef een korte inleiding over de wijze van vertellen. We bekijken wat een verhaallijn is. Wat de mogelijkheden rond locatie en tijd zijn waarin een verhaal zich kan afspelen. We staan stil bij het creëren van personages.

Daarna gaan de leerlingen aan de slag met de LEGO® Education Story Starter sets om hun verhaal te bouwen. Eenmaal af is het tijd om dit verhaal te vertellen aan de andere teams. Als extra kan het verhaal gefotografeerd worden om een stopmotionfilm te maken. 

Met 8 Story Starter sets zetten we teams van 3 tot 4 kinderen aan het werk. Verhalen verzinnen, bouwen en vertellen stimuleren de taalvaardigheid.

LEGO® ontwikkelde deze praktische tool om leerlingen te stimuleren samen te werken bij het bedenken van het plot. Het proces stimuleert zowel de taalvaardigheid (vertellen, luisteren, schrijven, lezen…), als het samenwerken en creativiteit.

De les kan afgestemd worden op de leerstof en vaardigheden voor leerlingen van de eerste t.e.m. de derde graad basisonderwijs en van het buitengewoon onderwijs en biedt een unieke en plezante vorm van samenwerken, taal oefenen en creativiteit.

De sets zijn inzetbaar bij leerlingen van het secundair onderwijs en bij volwassenen zoals bij teambuilding.

Meer info of een offerte?

Neem contact met me op via +32(0)496404884 of stuur een e-mail.

Educatie op maat

Willen de leerlingen meer weten over LEGO® en de bouwtechnieken? Of wil je als leraar een unieke insteek in een lesthema?

Elke minifig heeft een verhaal en een bouwopdracht. Zo breng ik geschiedenis tot leven, met een flinke dosis fantasie.

Contacteer me. Ik verzorg lezingen over LEGO®, uiteraard over LEGO Masters en over bouwtechnieken.

Met eigen LEGO® boxen werk ik rond heel wat thema’s, startend vanuit een LEGO® minifigure en een verhaallijn. Alles wordt in samenspraak opgemaakt, naar de vraag van leraar en leerlingen.    

Meer info of een offerte?

Neem contact met me op via +32(0)496404884 of stuur een e-mail.