Ga naar de inhoud

workshops

Interesse om workshops met bouwen met LEGO® voor kinderen, gezinnen of volwassenen te volgen? Als feestje, als kampactiviteit, als educatie of gewoon om iets anders aan te bieden in een (cultureel) programma? Shoot!

Met 5 sets van elk ca. 4 kg. LEGO® stenen komt heel wat fantasie tot leven.

Met eigen LEGO® boxen kan ik werken rond heel wat thema’s, startend vanuit een LEGO® minifigure en een verhaallijn. Alles wordt in samenspraak opgemaakt.   

Praktisch

Het doelpubliek van de workshop zijn zowel kinderen, volwassenen en gezinnen. Ook een combinatie (groot)ouder – (klein)kind is mogelijk. Dankzij de variatie aan LEGO® minifigures kan ook zowat elk thema aan bod komen. Momenteel deed ik vooral historisch getinte workshops, maar ik werk ook aan workshops rond natuur en rond beroepen.

Een workshop is voorzien voor 5 teams van ca. 4 personen en duurt ca. 1,5 uur, inclusief de introductie, de opdrachten opruimen.

Workshops waar ik trost op ben

In de Gentse Sint-Baafsabdij organiseerde ik voor Stadsarcheologie Gent een gezinsworkshop rond de boeiende geschiedenis. Ik nam de gezinnen mee naar de middeleeuwen. De tijd van ridders en kastelen, van Vikingen met drakkars, van monniken en abdijen en elk gezin kroop in de rol van een personage uitgebeeld door een LEGO® minifigure. Lees hier het verslag.

Een herberg en een stadspoort. Ziet de soldaat de Vikingen afkomen of zit hij in de herberg?

Voor het Amsterdamse Hermitage werkte ik een gezinsworkshop uit rond ridders. Dat stond helemaal in het teken van de tentoonstelling ‘Romanovs in de ban van de Ridders’. Elk gezin kroop in de huid van een ridder minifigure en bouwde een fabeldier. Lees hier het verslag.

Meer info of een offerte?

Neem contact met me op via +32(0)496404884 of stuur een e-mail.