Een andere teambuildingformule? Wie bouwt de hoogste LEGO® toren? Wie heeft de sterkste LEGO® brug? Welk team slaagt erin om door observatie en goede communicatie een LEGO® bouwwerk na te bouwen? Welk team kan het beste een verhaal vertellen met de LEGO® Education Story Starter sets?
Er zijn een resem mogelijkheden om LEGO® in te zetten bij een toffe teambuilding, waar de klemtoon ligt op samenwerken, communiceren en verbinden. Uiteraard met een leuke challenge tussen de teams.
Communicatieoefeningen (ca. 1 uur, kan ook korter)
We gaan met ‘eenvoudige’ oefeningen de communicatie skills van het team testen. De groep wordt in teams van 2 verdeeld. Elk team heeft een bouwer en een verteller. De verteller bestudeert een weggestoken object en legt aan de bouwer uit hoe het er uit ziet. De bouwer bouwt het naar de aanwijzingen van de verteller na. De verteller raakt de blokken niet aan. De bouwer gaat niet kijken. Dit kan (deels) getimed worden of niet.
LEGO Story Starter (1 tot 1,5 uur)
LEGO Education ontwikkelde dit pakket om verhalen te verzinnen, te bouwen en te vertellen. Eerst krijgt het team uitleg over wat een verhaal is, wat personages zijn en uit welke elementen een goed verhaal bestaat. Afh. van het opzet kan dit dienen om gewoon een leuk fantasierijk verhaal te verzinnen, een (werk)proces uit te beelden of een probleem aan te kaarten.
Workshop LEGO bouwen (tot 2 uur)
We gaan met 8000 2×4 stenen aan de slag. Allemaal dezelfde, in 4 kleuren. Verschillende inhoud mogelijk (stad, boerderij, space, geschiedenis, …) of opdrachten als de hoogste toren, de verste brug. Op mijn instagram staan een paar voorbeelden van wat daarmee kan gebouwd worden (oa een mooie stonehenge, gebouwd door kinderen van 11).
Wacky auto race (ca.30 min)
Iedereen bouwt een auto die van een schans gaat. Wie het verste geraakt wint. Voor grote teams kan met een vorm van afvalrace gewerkt worden.
Meer info of een offerte?
Contacteer me dan snel via +32(0)496404884 of stuur een e-mail.