Ga naar de inhoud

little brickroom Berichten

Uitgelicht bericht

Blijf op de hoogte

Door je in te schrijven op mijn nieuwsbrief blijf je op de hoogte van mijn activiteiten.

Geregeld geef ik workshops of ben ik aanwezig op kampen. Wil je daarvan op de hoogte blijven kan je je inschrijven op mijn nieuwsbrief.

Je kan je uiteraard op elk moment weer uit schrijven.

Reacties gesloten

LEGO® workshops tijdens de Archeologiedagen

Tussen 20 en 22 mei zijn er weer Vlaamse Archeologiedagen en ik mag daar natuurlijk niet ontbreken. Zie hier een overzicht van de LEGO® workshops dat weekend in Ename, Eeklo, Gent en Koksijde.

Ename

Ik ben zelf aanwezig in het Provinciaal Erfgoedcentrum te Ename (Lotharingenstraat 1). Op vrijdag 20 mei komen de scholen langs om een LEGO® workshop te volgen rond de geschiedenis van de abdij te Ename. Op zondag 22 mei herneem ik dit voor gezinnen (om 10, 13 en 15 uur, telkens 1,5 uur).

Deelname is gratis. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij, dus reserveer snel.

Eeklo

Op zaterdag 21 mei kan je me vinden in de Huysmanhoeve te Eeklo (Bus 1 – zijstraat van de Peperstraat) in Eeklo. Daar ga ik iets verder terug in de tijd, naar de prehistorie.

Er zijn workshops om 11, 14 en 16 uur (telkens 1,5 uur). Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat doe je door een mail te sturen naar huysmanhoeve@plattelandscentrum.be. Vermeld je naam, adres, telefoonnummer, het aantal gezinsleden die komen, leeftijd van de kinderen en welk uur je de workshop wenst te volgen. Je ontvangt nog een bevestiging. Benieuwd? Schrijf je snel in.

Gent

Op zaterdag 21 mei bouwen we samen Middeleeuwse kastelen in het auditorium van de Zwarte Doos te Gent (Dulle-Grietlaan 12 Gentbrugge). Omdat ik me niet zoals een LEGO® minifig in parts kan verdelen zal de LEGO® workshop hier begeleid worden door niemand minder dan Julien uit LEGO Masters Seizoen 2!

Er zijn drie workshops voor kinderen, om 10, 13 en 15.30 uur (telkens 1,5 uur).

Inschrijven voor de gratis workshops is verplicht en kan vanaf 3 mei om 8 uur tot 19 mei om 19 uur. Schrijf je in of via Gentinfo op 09 210 10 10. Volzet is volzet, wees er dus snel bij.
Deze activiteiten zijn toegankelijk voor minder mobiele personen

Foto: VTM

Koksijde

Op zondag 22 me gaan we ook nog aan de slag met de boeiende geschiedenis van de Duinenabdij van Koksijde in het Abdijmuseum Ten Duinen (A. Verbouwelaan 15 Koksijde).

Hier is de gast van dienst Jan uit LEGO Masters Seizoen 2! Deze bouwmeester zal je begeleiden om bouwwerken uit LEGO® te maken die het verleden tot leven laten komen, en dat op de plek waar ooit die machtige middeleeuwse Duinenabdij pronkte…

De LEGO® gaan door om 14.30 en 16.30 uur. Er is plek voor 5 gezinnen per tijdsslot (per gezinsbubbel max. 4 à 5 personen) en de workshop duurt ca. 1,5 uur. De ticketprijs is 25 euro per gezinsbubbel (incl. één unieke LEGO® make ’n take monnik van Amazings die je mee naar huis krijgt).

Reserveren kan via www.tenduinen.be.

Reacties gesloten

Workshop IJzendijke

Op maandag 2 mei ben ik te gast in het Museum Het Bolwerk te IJzendijke, net over de Nederlandse grens, voor een Masterclass LEGO®.

Ook hier zullen de kinderen samen met mij de boeiende geschiedenis van de Staats-Spaanse strijd tot leven laten komen. Bastions? Versterkte steden, jawel we gaan die toer op.

En we bouwen in de prachtige zolder vol LEGO®. Een toplocatie, net over de grens met Nederland.

De prachtige zolder vol LEGO in Het Bolwerk.

Tijd en leeftijd:
Van 10.30-12.00 uur voor kinderen van 6-10 jaar
Van 13.00-14.30 uur voor kinderen van 11 en 12 jaar

Prijs: € 6,50

Reserveren tot 2 dagen voor activiteit via deze link!

Reacties gesloten

Workshop Koksijde

Op woensdag 6 april ben ik te gast in Ten Duinen Koksijde. Een toplocatie aan de kust!

Het Abdijmuseum heeft al een gigantische LEGO®maquette van de abdij staan van de hand van Dirk Denoyelle, maar in de paasvakantie zullen er nog veel Lego® blokjes bijkomen. En dat mag je echt serieus nemen!


© Nieuwsblad.be

Met een pak Lego® en onder begeleiding van mezelf laten we het verleden van de abdij tot leven komen en dat op de plek waar ooit die machtige middeleeuwse Duinenabdij pronkte… Ik kijk er alvast naar uit om daar te met jullie te bouwen.

Reserveren kan via de website van het museum!

Praktisch:

  • Woensdag 6 april (tijdsloten om 10.30 u., 13.30 u., 15.30 u.)
  • Per gezinsbubbel (max. 4 à 5 personen)
  • Duur: ongeveer 1,5 uur
  • Ticketprijs: 25 euro per gezinsbubbel (incl. één unieke LEGO® make ’n take monnik van Amazings die je mee naar huis krijgt)
  • Locatie: Abdijmuseum
Reacties gesloten

Nerdland

Het was stilletjes een zot idee, toen Nerdland (je weet wel, met Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel) een oproep lanceerden naar zotte ideeën voor het Nerdlandfestival.

Maar mijn kandidatuur ging de deur uit en een tijdje geleden kwam het bevrijdend antwoord: ‘We willen jou graag erbij’.

Ik was heel erg blij. Hyper zelfs. Wou het van de daken schreeuwen. Maar ja, embargo natuurlijk .Tot π-dag!

14 maart was het zover. De ticketverkoop start en Nerdland kondigde de eerste affiche aan. En jawel, daar stond ik geprogrammeerd op zaterdag en zondag.

Op 4 juni neem ik kinderen (vanaf 6 jr) mee op ontdekking op een archeologische site, met LEGO® uiteraard. Een leuke tijdsreis van zo’n 20 minuutjes.

Op 5 juni doe ik hetzelfde voor (jong-)volwassenen en praat ik 45 minuten over archeologie, geholpen door een reeks LEGO® minifigs.

Tickets en programma vind je op de site van Nerdland.

Ik wil jullie daar uiteraard begroeten.

Groetjes David

Reacties gesloten

Welkom

Ik ben David Vanhee, afkomstig uit Deinze, archeoloog, LEGO Master deelnemer (S1). Ik heb vooral een een creatieve geest.

Play with fire.

En die creatieve kronkels zet ik het liefst om met LEGO® stenen om de gekste, leukste … creaties mee te bouwen.

Na jarenlange omzwervingen in de archeologische en erfgoedsector besloot ik mijn droom waar te maken.

Tja die deelname aan LEGO Masters is er natuurlijk wel een ietsiepietsie verantwoordelijk voor. Daar de halve finale halen was leuk, maar leuker is dat ik er beter leerde bouwen en dat ik achteraf die zin in bouwen en combineren van stenen verder ging zetten.

Een beetje gepusht door (on)geluk – nu ja, eerste een dikke burn-out en daarna nog een keer ontslag wegens economische (virus) gerelateerde omstandigheden – richtte ik mijn eigen bedrijf Little Brickroom op 1 april 2021 op.  Nee geen grap.

Sindsdien geef ik les, workshops en bouw ik in opdracht met de meest favoriete bouwstenen ter wereld. En die passie deel ik graag met de wereld, dus als ik iets voor je kan betekenen? Shoot !!

Surf maar even door mijn website.

David
Little Brickroom

+32(0)496404884 of stuur een e-mail.

Een reactie plaatsen