Ga naar de inhoud

LEGO® workshops tijdens de Archeologiedagen

Tussen 20 en 22 mei zijn er weer Vlaamse Archeologiedagen en ik mag daar natuurlijk niet ontbreken. Zie hier een overzicht van de LEGO® workshops dat weekend in Ename, Eeklo, Gent en Koksijde.

Ename

Ik ben zelf aanwezig in het Provinciaal Erfgoedcentrum te Ename (Lotharingenstraat 1). Op vrijdag 20 mei komen de scholen langs om een LEGO® workshop te volgen rond de geschiedenis van de abdij te Ename. Op zondag 22 mei herneem ik dit voor gezinnen (om 10, 13 en 15 uur, telkens 1,5 uur).

Deelname is gratis. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij, dus reserveer snel.

Eeklo

Op zaterdag 21 mei kan je me vinden in de Huysmanhoeve te Eeklo (Bus 1 – zijstraat van de Peperstraat) in Eeklo. Daar ga ik iets verder terug in de tijd, naar de prehistorie.

Er zijn workshops om 11, 14 en 16 uur (telkens 1,5 uur). Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat doe je door een mail te sturen naar huysmanhoeve@plattelandscentrum.be. Vermeld je naam, adres, telefoonnummer, het aantal gezinsleden die komen, leeftijd van de kinderen en welk uur je de workshop wenst te volgen. Je ontvangt nog een bevestiging. Benieuwd? Schrijf je snel in.

Gent

Op zaterdag 21 mei bouwen we samen Middeleeuwse kastelen in het auditorium van de Zwarte Doos te Gent (Dulle-Grietlaan 12 Gentbrugge). Omdat ik me niet zoals een LEGO® minifig in parts kan verdelen zal de LEGO® workshop hier begeleid worden door niemand minder dan Julien uit LEGO Masters Seizoen 2!

Er zijn drie workshops voor kinderen, om 10, 13 en 15.30 uur (telkens 1,5 uur).

Inschrijven voor de gratis workshops is verplicht en kan vanaf 3 mei om 8 uur tot 19 mei om 19 uur. Schrijf je in of via Gentinfo op 09 210 10 10. Volzet is volzet, wees er dus snel bij.
Deze activiteiten zijn toegankelijk voor minder mobiele personen

Foto: VTM

Koksijde

Op zondag 22 me gaan we ook nog aan de slag met de boeiende geschiedenis van de Duinenabdij van Koksijde in het Abdijmuseum Ten Duinen (A. Verbouwelaan 15 Koksijde).

Hier is de gast van dienst Jan uit LEGO Masters Seizoen 2! Deze bouwmeester zal je begeleiden om bouwwerken uit LEGO® te maken die het verleden tot leven laten komen, en dat op de plek waar ooit die machtige middeleeuwse Duinenabdij pronkte…

De LEGO® gaan door om 14.30 en 16.30 uur. Er is plek voor 5 gezinnen per tijdsslot (per gezinsbubbel max. 4 à 5 personen) en de workshop duurt ca. 1,5 uur. De ticketprijs is 25 euro per gezinsbubbel (incl. één unieke LEGO® make ’n take monnik van Amazings die je mee naar huis krijgt).

Reserveren kan via www.tenduinen.be.

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.